​​På billedet ses et udpluk af forskerne tilknyttet forskningsmiljøet CARMEN (fra venstre er det Bolette Skjødt Rafn, Julie Midtgaard, Victor Sørensen og Justina Petersen).​

Sundhedsfaglig psykiatri-forskning vinder pris for 'årets nye forskningsmiljø'

​Center for Applied Research in Mental Health​ Care (CARMEN) har netop vundet en pris ved arrangementet  ’Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger’.

Vent...

​​Den 7. juni blev vindere af ’Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger’ kåret for første gang. En dommerjury har ud af 138 indstillinger fundet syv vindere. 

I kategorien ’Årets Nye forskningsmiljø’ vandt Center for Applied Research in Mental Health Care (CARMEN). Begrundelserne lød blandt andet, at det er et tværvidenskabeligt forskningsmiljø med integration af forskellige faggrupper og videnskabelige metoder. 

- Prisen er en anerkendelse af vores forskning, som drives i tæt samarbejde med sygeplejersker, fys- og ergoterapeuter og recovery mentorer i klinikken og omhandler patientnære problemstillinger, siger professor Julie Midtgaard, der leder centeret, som er forankret ved Psykiatrisk Center Glostrup.

Centeret, der blev grundlagt i 2021, har som formål at udvikle, evaluere og implementere indsatser målrettet omsorg, øget sundhed og trivsel for mennesker med psykisk sygdom.

Fremover vil CARMEN blandt andet arbejde videre med VEGA-studiet, der undersøger effekt af holdtræning i crossfitcentre for unge voksne i antipsykotisk behandling, samt forskning i relation til det nyoprettede selvskade-afsnit og i relation til nedtrapning af antipsykotisk medicin i samarbejde med Enhed for kompliceret skizofreni.  

- Vi vil fortsat dyrke det tætte samarbejde med forum for kliniske sygeplejespecialister, hvor der altid kommer en masse gode projektforslag, hvilket afspejler klinikkens store ønske om at udvikle deres praksis og arbejde evidensbaseret, siger Julie Midtgaard. 

Prisuddelingen fandt sted i Life Science Huset i København. Bag arrangementet står Danske Patienter, Dansk Selskab for Fysioterapi, Dansk Sygepleje Selskab, Lægemiddelindustriforeningen (Lif), Lægeforeningen, Lægevidenskabelige Selskaber, LVS, Medicoindustrien, Fagforeningen Pharmadanmark – Akademikere i Life Science – og Trial Nation. 

Læs mere om CARMEN her​

Læs mere hos 'Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger'Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor