... og vinderen af Danmarks bedste praktiksted er ...

​​Danmarks bedste praktiksted for sygeplejestuderende i Region Hovedstaden ligger i Glostrup – nærmere bestemt Akutmodtagelsen på Psykiatrisk Center Glostrup. Udover diplomet er prisen et kæmpe skulderklap til en stolt afdeling.

Vent...


139 sygeplejestuderende har i år indstillet deres praktiksted til praktikprisen, og ud af de tre nominerede steder, som juryen har valgt ud, var det Akutmodtagelsen på Psykiatrisk Center Glostrup, der løb med prisen i Region Hovedstaden.

- Vi er vildt stolte! Det betyder rigtig meget for os, at de studerende oplever, at deres praktikforløb har været noget særligt, som har styrket deres faglige og personlige uddannelse, siger Trine Falther, der er afdelingssygeplejerske i Akutmodtagelsen. 

- Når vi har praktikanter, gør vi rigtig meget ud af at inddrage dem socialt og fagligt. Vi ønsker, at de bliver en del af hverdagen, og at vi værdsætter det, som de bidrager med – vi bliver også selv dygtigere, for de studerende udfordrer os og holder os til ilden, siger Trine.
Det kan sygeplejerske Janet Dervisi fra Akutmodtagelsen bekræfte – hun er netop blevet fastansat og har selv været i praktik på afdelingen:

- Man kommer tæt på som studerende og lærer personalet rigtig godt at kende, fordi der bliver lagt så stor vægt på, at man bliver en del af teamet. Der er en høj grad af tillid, for man får meget ansvar og lov til at være selvkørende, men der er altid en faglig sikring i form af klinisk vejledning og feedback, som man lærer meget af, fortæller Janet. Hun oplevede, at overgangen fra studerende til fastansat derfor også var meget glidende og naturlig.

- Tid til refleksion og det at blive inddraget i stort og småt er med til at styrke de studerendes faglige kompetencer og dømmekraft, og vi prioriterer at afsætte ressourcer til sparring og feedback – også selvom der er meget travlt. Samtidig tror jeg også, at man tager vigtig læring med sig, når man skal indgå i et team, der både aldersmæssigt og fagligt varierer, slutter Trine.

Formand i Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, SLS, Julie Bjerg Jakobsen, forklarer, at juryen altid lægger vægt på, at prismodtageren udover at styrke de studerendes faglige og personlige kompetencer også kan være til inspiration for andre arbejdspladser, som tilbyder praktikpladser til medlemmerne.

Julie mener, at Akutmodtagelsen på Psykiatrisk Center Glostrup er et godt eksempel på, at det giver pote når, man afsætter ressourcer til praktikanter: 

- Som studerende er det vigtigt, at man kan vokse med opgaven og få mulighed for at udvikle sig fagligt. Det gør man blandt andet ved at få ansvar og blive betragtet som en del af teamet. Det har stor betydning som studerende at være sikret vejledning og feedback, og at der arbejdes motiverende med at få koblet teori og praksis.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor