Vi vil cykle til Skagen

Til sommer sender Vestegnen til Skagen – et psykelløb for sundhed psykiatribrugere af sted på en 338 kilometer lang cykeltur fra Vestegnen til Skagen. 100 splinternye cykler har netop bragt projektet et stykke tættere på målstregen.

Region Hovedstadens Psykiatri har støttet projektet med de 100 nye cykler, som skal bringe Vestegnens psykiatribrugere hele vejen til Danmarks nordligste punkt.

Vestegnen til Skagen er et sundhedsfremmende projekt, hvor syv kommuner og regional psykiatri samarbejder med almen praksis om at forbedre sundheden for brugere af psykiatrien.

På Vestegnen er der en særlig stor gruppe brugere af psykiatrien med type 2-diabetes og lungesygdomme som fx KOL, og det er især de mennesker, som projektet er målrettet. Anja Kammacher, projektleder Vestegnen til Skagen, fortæller, hvordan ideen til cykelløbet opstod: ”Vi sagde til dem: vi skal arbejde med sundhed. Hvad kunne I godt tænke jer? Og der blev svaret: vi vil gerne cykle til Skagen”. 

338 kilometer på fem dage

Cykelløbet bliver skudt i gang den 31. august på Vestegnen og når målet i Skagen fem dage efter den 4. september. Indtil da står den på masser af træning for deltagerne, så alle kan komme i god form. ”Der er mulighed for at træne spinning nu, og til foråret går vi i gang med at cykeltræne udendørs på vores nye cykler”, fortæller Anja Kammacher om, hvad der skal ske den kommende tid.

For projektlederen venter en tid med at få resten af udstyret i hus, og de sidste detaljer med forplejning og overnatning undervejs skal på plads. Projektet bliver nemlig udelukkende finansieret ved fundraising og sponsorater.

Redaktør