Forskningsdag 2015 set gennem en kollegas øjne

​I sidste uge holdt forskere fra hele RHP oplæg om deres projekter. En af dem var Carsten Hjorthøj fra PC København, som vi fulgte igennem dagen. Oplev dagen sammen med Carsten i billedreportagen og se videoen for prisoverrækkelsen for de bedste oplæg.

​Rigshospitalets smukke auditorium 1 satte rammen for Forskningsdag 2015. Det var en dag fyldt med faglige oplæg om de mange forskningsprojekter i RHP.

Carsten Hjorthøj fra PC København er forsker i årsager til lidelser og dødelighed blandt misbrugere med psykisk sygdom, og for ham var dagen vigtig:auditorium 1 og carsten.jpg

"J​eg hører mange forskningsresultater og lærer en masse nyt. Og finder ud af om der er nogle, man burde netværke eller samarbejde med.

Så vil jeg også gerne støtte og fremme forskningen i RHP og på vores forskningsenhed. Det synes jeg, at man gør bedst ved at deltage aktivt"

Inden de sidste deltagerne gik ind i auditoriet for bl.a. at høre Carstens oplæg, var der lige tid til en bid morgenmad:

Efter morgenmaden og den officielle velkomst ved vicedirektør Peter Treufeldt blev dagen for alvor skudt i gang for Carsten. Han var den første forsker, der skulle holde oplæg. 

Her præsenterer han sin forskning om misbrugeres lidelser i forhold til psykisk sygdom. 


 Som senior​forsker er det ikke første gang, han holder oplæg:

"Jeg tror, det er meget godt at have den der lille smule lampefeber, inden man skal på, men jeg synes aldrig, det er et problem".​​

"Speed dating" med forskerne

Selv om Carstens oplæg var det første af 16 i auditoriet, var hans arbejde dog langt fra slut. Han var også guide på de såkaldte posterwalks, som fandt sted indimellem oplæggene i auditoriet​.

Med en kop kaffe i hånden og et stykke kage under armen gik man rundt i grupper og hørte korte skarpe oplæg af to et halvt minuts varighed:Som guide var det Carstens job at holde tiden. En af de forskere, han hjalp med tidstyringen, var Laura fra Kompetencecenteret i Transkulturel Psykiatri, der har adresse på PC Ballerup:

Laura, der har en folkesundhedsvidenskabelig baggrund, skulle på to et halvt minut nå at holde sit oplæg om mødet imellem emmigrant-patienter og behandlere i den ambulante psykiatri. Og hun kunne lide formatet:

 "Jeg syntes, det var rigtig fint. Jeg har ikke prøvet det før, men jeg synes godt, man kunne nå at få kommunikeret en hel del forskellig viden."

Forskningsdag 15 -  Ikke kun for forskere

Tilbage i auditoriet var der også fuld gang i oplæggene. Her er det Kate Aamund fra PC Nordsjælland, som fortalte om Selvmordsforebyggelse og borderline personlighedsforstyrrelse Professor Poul Videbech var ordstyrer:

Rikke Hilleker.jpg
 Der var også masser af andre med, som ikke holdt oplæg, men sugede viden til sig. En af dem, som var mødt op i auditoriet var Helene, læge og Ph. D. -studerende på PC København:


 Jeg får en god fornemmelse af, hvad der rører sig i regionen. Jeg bliver inspireret, får et overblik, og så er det hyggeligt at hilse på folk, fordi jeg kender mange af dem.

For Carsten Hjorthøj var det også særligt vigtigt, at flere repræsentanter fra interesseorganisationer og brugerforeninger mødte op og stilte spørgsmål:

"Det er jo fedt. ​For det kan hurtig blive ens egen lille verden, når det bare er forskningen der hører, hvad forskningen siger. Så det at have brugerorganisationer med er fantastisk"

spørgsmål.jpg

Og vinderen blev...

Inden Carsten og de øvrige deltagere hastede videre ud i decembermørket, skulle der uddeles priser. Her er det Mette Ødegaard Nielsen fra PC Glostrup, der vandt 1. præmien for de 16 hovedoplæg for oplægget​ Skyldes seksuel dysfunktion hos patienter med skizofreni den antipsykotiske medicin?

vinder_mette ødegaard nielsen.jpg
 Tillykke til Mette og alle andre oplægsholdere med den vellykkede dag!​​

Redaktør