Leder: Ferien står for døren

Sommerferien står for døren. Vi pakker kufferten, vander planterne en sidste gang og siger farvel til det triste danske sommervejr for at nyde ferien på andre breddegrader med garanti for rigelige mængder solskin.

Sådan er det i hvert fald for mange af de kollegaer, som vi deler vores hverdag med. Ikke mange ting i livet måler sig med forventningens glæde ved at rejse ud og opleve noget andet. Noget nyt og anderledes, som både giver plads til eftertanke, og som efterlader sig varige og kærlige minder med familie og venner.

Vi har alle brug for at slippe arbejdet. De mange mails, de svære situationer og de store udfordringer, som kan synes så uoverkommelige i det daglige, viser sig ofte at være lettere at gå til, når man har pustet ud og fået afstand til dem.

Det er et privilegie, at kunne rejse væk.

Mange af de patienter, som vi møder i vores system har ikke den slags muligheder. De er for manges vedkommende, i hvert fald i en periode, sat ud af spillet.

Derfor gør det mig også glad, når jeg ser og hører, hvordan vi, trods en travl hverdag og skrappe rammevilkår, alligevel formår at give indhold i hverdagen for nogle meget udsatte mennesker. Om det så er vandkamp i Ballerup eller vikingeskibs-sejlads med Geirfuglen på Roskilde Fjord.

Det er direktionens opgave, sammen med politikerne, at sørge for, at rammerne er til stede. Det gør vi alt i vores magt for at sikre. Men det kræver engagement, nytænkning og hårdt arbejde at levere meningsfulde tiltag og aktiviteter, som trods alt kan give noget nyt og spændende indhold i en hverdag, som kan være rigtig hård og svær.

Heldigvis har vi rigtig mange engagerede, nytænkende og hårdtarbejdende ansatte i Region Hovedstadens Psykiatri.

Tak for jeres indsats – og nyd ferien.

Martin Lund
​​

Redaktør