Videnskabens veje - en podcast-serie fra Regions Hovedstadens Psykiatri

​​Videnskabens veje er en podcast-serie, der går tæt på den forskning, der foregår i Region Hovedstadens Psykiatri. Hør forskellige forskere fortælle om deres forskningsområder og hvad det kan betyde for fremtidens behandling i psykiatrien.

Vent...

Sammenhængen mellem biologi, arvemasse og psykiatri

Nu kan du lytte til den første episode i vores serie Videnskabens veje, hvor vi har besøgt professor og forskningschef Thomas Werge på Forskningsinstitut for Biologisk Psykiatri på PC Sct. Hans.

Thomas Werge fortæller om den genetiske forskning inden for psykiatrien og hvordan genetikken og den menneskelige arvemasse med stor sandsynlighed bl.a. vil kunne hjælpe med at finde personer, som af forskellige grunde er i højrisiko for at udvikle psykisk sygdom. Med den viden vil man i fremtiden kunne lave undersøgelser, som specifikt er rettet mod de konkrete sygdomsdisponerende forhold, som giver risiko for psykisk sygdom.

 

Du kan høre podcasten direkte ved at klikke på nedenstående billede eller find 'Videnskabens veje' i din favorit podcast-app på din smartphone (Apple Podcasts eller anden podcast app), hvor du også vil kunne abonnere på podcast-serien, så nye afsnit automatisk bliver tilgængelige, når de publiceres.De næste episoder podcastserien Videnskabens veje:

  • Episode 2: Professor Anne Katrine Pagsberg fortæller om sin forskning i brug af antipsykotisk medicin til behandling af børn og unge med psykoser
  • Episode 3: Post. Doc. Trine Madsen og forskningsleder Michael Eriksen Benros fortæller om forskning i hovedtraumer og øget selvmordsrisiko.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor