Nye haver og bygninger skyder op i Hvidovre

​Byggeprojektet på Psykiatrisk Center Hvidovre foregår i fire etaper, og første etape er i fuld gang. Det betyder, at nye flotte haveanlæg og nye tilbygninger til de eksisterende afsnit så småt tager form.

​Flere af centerets sengeafsnit er under renovering for at sikre eneværelse med eget bad og toilet til alle patienter. Samtidig er et stort havearkitektonisk projekt, der skal omkranse alle afsnit, begyndt at tage form.

Udover renovering indebærer første fase nye bygninger, der placeres mellem eksisterende bygninger. Her placeres forskellige fællesfaciliteter til både patienter og personale – fx et stort motionsrum, et stort aktivitetsrum, besøgsrum og computerrum til patienterne, og et nyt sekretariat med glasvæg mod gangen, et stort konferencerum, og nye toiletter til medarbejderne.

Ældreafsnittet vil som det første afsnit flytte ind i de nye rammer. I tilknytning til afsnittet er designet en sansehave med kuperet terræn, frugttræer, duftblomster, bænke, vandbassin, helsegynge og en delvist asfalteret sti til kørestolsbrugere.

Redaktør