​​​​​​​​​​​

Styrk recovery som pårørende

​Du kender din nærmeste godt og ved, hvad han/hun interesserer sig for og oplever som meningsfuldt. Del din viden med behandlerne og dyrk jeres fælles gode oplevelse og minder.​​ Det giver håb og flere gode oplevelser, man kan se frem til.

Hvad brænder din nærmeste for?

Måske har din nærmeste stor interesse for musik, kreative interesser, sprog, håndværk, en særlig faglig ekspertise, viden om historie eller noget helt femte. 

Måske har personen rejst meget, elsker at lave mad, dyrker meget sport eller elsker at se fodbold.

Alt det er vigtig viden i forhold til behandlingsforløbet og livet med psykisk sygdom, hvor man i behandlingen kan tage udgangspunkt i de ting, man ved, gør personen glad, giver mening og skaber håb. Så del din viden med behandlerne, hvis du fx ved, at din nærmeste er glad for en bestemt slags musik.

Dyrk de fælles minder og oplevelser

En måde at holde fast i håbet om, at det bliver godt igen, kan være at genkalde de gode oplevelser og stunder, I har haft sammen. Det kan være ved at lave et fotoalbum- eller bog, film med minder fra ferier, måltider, sjove situationer eller andre gode og sjove ting, I har oplevet sammen og giver lyst til mere.

Musik kan også være en god måde at blive mindet om gode, fælles oplevelser og skabe et rum, hvor det hele ikke handler om sygdom. Er der sange eller musik, I begge kan lide? Så kan musik og sang være en rar måde at være sammen på, uden man skal tale for meget.

 

Redaktør