At blive ved med at drømme

Ofte fokuserer medierne og faglitteraturen på de mennesker, der har lange og svære forløb med hyppige sygdomsepisoder. Herved overser man desværre alle de mange historier om mennesker, som lever gode og meningsfulde liv med deres lidelse, der optræder som en slags rejsefælle igennem livet. En rejsefælle, der i perioder fylder en del, og i andre perioder slet ikke fylder noget. Du kan læse mere om mennesker, der lever gode og meningsfulde liv med en psykisk lidelse her.​

At have en psykisk lidelse fratager dig ikke muligheden for at have et spændende og indholdsrigt liv fyldt med drømme og planer. De behandlingsmuligheder, der bliver tilbudt i dag, giver oftest en rigtigt god prognose. Ved en god prognose forstås helt grundlæggende, at din sygdom vil vise sig mindst muligt og føre færrest mulige begrænsninger med sig. Det betyder færre og kortere sygdomsepisoder, mere stabilitet og bedre chancer for, at du kan leve, som du vil.

Med tiden og erfaringen bliver du bedre til at håndtere dine sygdomsepisoder i opløbet og vil derfor have behov for mindre behandling. 


Redaktør