​​​​​​​​​​​​​​​​

Hvordan kan jeg tale med andre om mine seksuelle udfordringer?

​Uanset hvordan dine seksuelle udfordringer opleves for dig, er det første skridt at tage de følsomme snakke om seksualitet og skabe nogle gode rammer for samtalen.

Det kan være svært at tale om​

Sex og seksualitet er et tabubelagt emne for mange mennesker, og derfor kan det være svært at tage fat på snakken.

Seksualitet er samtidig meget individuelt, og derfor er det også vigtigt ikke at overskride dine egne eller andres grænser.

Mange har fx aldrig talt med deres behandlere om sex, og det kan have mange årsager. I kan begge være bange for at overskride hinanden grænser, ligesom der også kan være nogle barrierer, hvis I fx har forskellig alder og køn.

Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan skabe de bedste rammer for en snak om dine seksuelle udfordringer. 

Lyd: Hvordan kan du tale om seksuelle udfordringer?

Forbered den​, du skal tale med 

Det er en god idé at forberede den, du skal snakke med, så man er mentalt forberedt på, hvad I skal snakke om. 

Du kan også referere til noget aktuelt, du lige har læst eller hørt, så jeres snak tager udgangspunkt i det. Hvis du skal snakke med din behandler om dine seksuelle udfordringer, kan du fx sige:

"Nu har jeg lige læst patienthåndbogen, og der læste jeg noget om seksuelle udfordringer. Det fik mig til at tænke over nogle ting, som jeg gerne vil tale med dig om, næste gang vi ses. Ville det være ok for dig?"

Hvis du ikke er tryg ved at tale med din partner eller behandler om dine seksuelle udfordringer, kan du finde en fortrolig ven at tale med.


Redaktør