Sådan behandles PTSD
Når du har det værst, kan det virke umuligt at få det bedre. Men det er muligt at behandle PTSD, så de traumatiske minder fylder mindre i dagligdagen, og du bliver i stand til at gøre mange af de samme ting, du kunne før.
Har du eller dine pårørende mistanke om, at du lider af PTSD, skal du kontakte din egen læge (praktiserende). Herefter tager lægen stilling til, om du skal henvises til fx en privatpraktiserende psykolog eller psykiater eller til Region Hovedstadens Psykiatri.
Læs her, hvordan en henvisning foregår
Når du er henvist til psykiatrien
Senest 30 dage efter, du er blevet henvist, bliver du indkaldt til undersøgelse i psykiatrien i Region Hovedstaden for at undersøge, om du har de symptomer, der kendetegner PTSD.
Det vil være en læge med speciale i psykiatri (psykiater), der laver undersøgelsen.
Derefter vil du blive indkaldt til endnu et møde, hvor bl.a. dine kognitive funktioner bliver undersøgt: Har du fx svært ved at koncentrere dig, huske og sove? Har du fysisk sygdom, der skal undersøges eller andre psykiske lidelser, der kræver behandling?
Behandlingen
Behandlingen består både af individuel psykoterapi og gruppeterapi. Nogle gange kan det være nødvendigt med medicin mod angstsymptomer, men medicinen står aldrig alene.
Dit behandlingsforløb for PTSD er baseret på et såkaldt pakkeforløb, der er fastsat af Danske Regioner.
Du kan læse en PDF om pakkeforløbet for PTSD på Danske Regioners hjemmeside
Forløbet består af: