​​​​​​​​​​​​​​

112 - Alarm

​Har du brug for øjeblikkelig hjælp ved akut livstruende sygdom eller tilskadekomst, så ring 112. Du kan ringe 112 døgnet rundt.​​​

112-opkaldene går til alarmcentra​len 

Ved akut tilskadekomst og akut sygdom, hvor der er brug for øjeblikkelig hjælp, kan du ringe 112.

Sundhedsfaglig medarbejder ved 112-opkald

Du bliver stillet videre til regionens 112 AMK-Vagtcentral, hvor​ du vil komme til at tale med en sundhedsfaglig person som f.eks. en sygeplejerske eller paramediciner.

Sundhedsfaglig vurderer, hvad du har brug for

Sygeplejersken eller paramedicineren rådgiver dig. De kan vurdere dit behov og beslutter om, der skal sendes en ambulance eller en akutlægebil af sted.

Ambulance, akutlægebil eller andre tilbud

Vurderer vagtcentralen, at der ikke er behov for at sende en ambulance eller akutlægebil, bliver du henvist til et af regionens andre behandlingstilbud.

Hjertestarter: Refusion af nye støde-elektroder

Hvis din hjertestarter har været brugt til tidlig hjerte-lunge-redning, skal den have nye støde-elektroder. Du kan få refunderet udgiften til nye støde-eletroder, hvis regionens AMK-Vagtcentral (1-1-2) har henvist til din hjertestarter.

Skema til refusion af nye støde-elektroder

Kvittering for brug af hjertestarter

Når en hjertestarter bliver brugt til hjerte-lunge-redning, vil ambulancen eller akutlægebilen tage den med for at aflæse og registrere data. Akutberedskabet bringer hjertestarteren retur til adressen/ejeren indenfor 48 timer. 

Kvittering for AED ​(hjertestarter)

Redaktør