Projekt: Børn som pårørende

​Region Hovedstadens Psykiatri styrker i samarbejde med Psykiatri Skåne indsatsen overfor børn som pårørende i psykiatrien.​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Region Hovedstadens Psykiatri øger i samarbejde med Psykiatri Skåne fokus på børn som pårørende til voksne psykisk syge. Det sker i projektet: ’Børn som pårørende i psykiatrien’, der løber frem til 2014.

​Forskning viser, at mindst 30 procent af brugerne i voksenpsyki​atrien er forældre til børn under 18 år. Samtidig peger forskning på, at børn af forældre med psykisk sygdom har en øget risiko for selv at udvikle psykisk sygdom eller få andre problemer i barndommen og senere i livet.

​Psykiatriens møde med børn
Børn af forældre med psykisk sygdom er ofte usynlige, de er ikke patienter, men er påvirkede af den hjælp og støtte deres forældre modtager i psykiatrien og i kommunen.

I forbindelse med projektet undersøges det, hvilke procedurer der går i gang, når medarbejderne i psykiatrien møder patienter, der er forældre og deres børn, og hvordan de er klædt på til denne opgave.

Samtidig vil der sættes fokus på, hvilken form for støtte og vejledning patienter, der er forældre, og deres børn efterspørger.

Nye indsatser overfor børn
I løbet af projektet vil der blive kigget på behovet for udviklingen af nye metoder, indsatser og uddannelse af personale. Samtidig vil samarbejdet imellem psykiatrien i de to regioner øges, så fokus på børn som pårørende i psykiatrien styrkes.

Projektet lancerer også en hjemmeside målrettet unge fra 12-24 år. Hjemmesiden skal være et forum, hvor børn og unge kan læse om psykiske sygdomme, chatte med hinanden og fagpersonale og få støtte og rådgivning til, hvor de kan få hjælp.

Vi vil her på siden løbende informere om de forskellige faser og aktiviteter i projektet.

​Projektet modtager økonomisk støtte fra EU og Interreg. IV​​​​​

 

  

​​​

Redaktør