PCAs PROJEKT RÅKUNST

​På disse sider vil du kunne finde oplysninger om Psykiatrisk Center Amagers "PROJEKT RÅKUNST". Du kan læse om baggrunden for projektet og om råkunst, og du kan læse projektets Vision- og strategiplan og bladre i PCA-kataloget. Hvis du har spørgsmål til udstillingerne eller måske selv kunne tænke dig at udstille, kan du finde de relevante informationer under "Praktisk information". 

Projektfolder

fb-like.jpgLike PROJEKT RÅKUNST på facebookjuletræ 2018.JPG

ÅRETS JULETRÆ

Udsmykningen af ÅRETS JULETRÆ 2018 tilfaldt i år centrets PROJEKT RÅKUNST. Pynten er dels lavet af mennesker, som op til denne julemåned har været indlagt på de forskellige afdelinger, og dels er der blevet genbrugt pynt fra sidste år.

PCA og PROJEKT RÅKUNST er stolte af, på ÅRETS JULETRÆ, at kunne præsentere bl.a. fugle lavet af gamle kartotekskort fundet i kælderen, grønne julekugler fra en ødelagt kugledyne, Sweet Dublin-kræmmehuse, en recovery-stige, stjerner og hjerter, Kims musetrappe samt ikke mindst Rs guirlande, som dog har haft svært ved at holde sammen på sig selv og også er sprunget lidt over i et andet træ. Og pigtrådsstjernekorset af den retspsykiatriske kunstner Nikolaj Brie Petersen.

Med dette råpyntede juletræ skal fra alle os til alle jer lyde ønsket om en rigtig glædelig jul.Fig. 2.jpg

Øssur Johannesen_Poster 2.png

Råkunst nr. 4: Øssur Johannesen

28.09.18 - 28.12.18 


Alle er velkomne.

Hent udstillingsfolderen her

________________________________________________________________________________________

luna.jpg

Råkunst nr. 3: ”Lunas univers”

Fredag den 4. maj kl. 13 er der fernisering for Råkunst nr. 3 – ”Lunas univers”. Der vil som sædvanlig blive serveret saft og kiks, Luna vil sige et par ord, og der vil måske også være et musikalsk indslag. 

Alle er velkomne.

Hent udstillingsfolderen her


________________________________________________________________________________________


Fig1_v2.png

Råkunst nr. 2: Journals

Se udstillingsfolder her

Se billedet i større version.

Torsdag den 29. juni 2017 kl. 13 afsløres maleriet HÅBET, som er lavet til Psykiatrisk Center Amagers Projekt Råkunst af Nikolaj Brie Petersen. Nikolaj har selv været bruger af (rets)psykiatrien i 30 år, og imellem sine 2017-udstillinger STUEREN på Psykiatrisk Center Skt. Hans og NORDISK SYMPOSION FOR RETSPSYKIATRI på Hotel Marienlyst fandt han lejlighed til at lave dette værk til os.

Afsløringen den 29. juli vil finde sted i rummet på mellemgangen mellem Centrets B- og A-søjler (FG 1.01). Centerledelsen vil være til stede, og der vil i anledningen bliver budt på et par få, velvalgte ord samt saft, kiks og ønsker om en god sommer for alle.

Vel mødt. Wanciti.png

Råkunst nr. 1 : Værker fra B

15. sept. – 17. dec. 2017
Som man også ser liv blomstre op gennem asfalt, hænger der nu her 40 råkunstværker, som alle er blevet til på det lukkede B-værksted. Dette er Projekt Råkunsts første udstilling. 

Fredag den 15. sept. kl. 13 er der fernisering med tale, saft og kiks på Digevej 110, 2300 København S.

Hent udstillingsfolderen her