MindSpring-modellen gør en forskel for nyankomne

Forskning fra CTP’s Charlotte Sonne og Henriette Laugesen Attardo tyder på, at MindSpring-modellen forbedrer flygtninges mentale helbred og hverdag i Danmark​

Vent...

​​​Hvad kan MindSpring? Det kan faktisk utroligt meget i arbejdet med forbedring af flygtninges mentale sundhed. Det har Charlotte Sonne, MD ph.d. og Henriette Laugesen Attardo​, cand.scient.san.publ. og ph.d. stud. netop vist.

De har netop præsenteret resultaterne fra deres forskning i MindSpring-modellen og arbejdet med psykosocial gruppeintervention blandt flygtninge påvirket af traumer.

"Det virker. Vi ser en effekt, og den er signifikant," forklarer Charlotte Sonne. Og noget af succesen ser ud til at findes i, at MindSpring netop fokuserer på de lidt mere bløde temaer. Med MindSpring får borgere med flygtninge- og indvandrerbaggrund hjælp til nogle af de ting, der kan stresse i hverdagen. For eksempel skolesituationen og det at være forælder i et samfund, man ikke selv er vokset op i",

 forklarer hun.

"Og når familielivet ikke virker, så stresser det også samtidig og kan forværre psykiske problemer. De her lidt mere bløde temaer er noget af det, de får allermest ud af," uddyber Henriet​te Laugesen Attardo​ og fortsætter:

"Noget, der kan virke ret basalt, ser ud til at ramme et stort behov og til lige at være det, de har brug for, når de skal finde sig til rette i en ny samfundskontekst."

Det Obelske familiefond har gennem mange år støttet Mindspring, og vi ser tydeligt, at dette arbejde gør en forskel for mennesker med flygtningebaggrund.

Projektet er et samarbejde mellem Dansk flygtningehjælp og CTP.​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor