​​​​​​

Annika vendte tilbage til psykiatrien: "Det føltes som at være på hjemmebane og være tryg"

​Annika er sygeplejerske i akutmodtagelsen på Psykiatrisk Center Ballerup og har gennem sin karriere været bevidst om, hvordan somatik og psykiatri hænger sammen, og at erfaring fra begge områder har styrket hendes kompetencer.​

Vent...

- Jeg kan godt lide begge dele, siger Annika, når hun fortæller sin historie om at have været en tur ude i somatikken og være vendt tilbage til psykiatrien.
 
Annika havde arbejdet i akutmodtagelsen på Psykiatrisk Center Ballerup i fire år, da hun besluttede at tage en projektstilling i somatikken for at udvikle sine kvalifikationer som klinisk vejleder. Efter et års tid mærkede hun dog psykiatrien og akutmodtagelsens patientgruppe trække i hende igen.
 
Og der var selvfølgelig en plads til Annika, da hun valgte at søge tilbage til sit tidligere afsnit. Hun blev taget imod med glæde af sine kolleger og kunne endda give sin nye leder en ekstra hånd med oplæringen af nyansatte:
 
- Det var bare rigtig rart at være sammen med mine gamle kolleger igen. Det føltes som at være på hjemmebane og være tryg. Jeg var også med til at oplære de nye, der startede samtidig med mig. For da jeg startede igen, var vores leder også forholdsvis ny, så jeg vidste egentlig mere. Det var lidt sjovt, fortæller Annika.  
 
Annika er særligt passioneret for arbejdet med den akutte patient og for at hjælpe mennesker i krise:
 
 - Der kommer jo alle typer patienter i akutmodtagelsen. Det er lige fra patienter ledsaget af politiet til én, der har været sin kæreste utro, som er ked af det. Hele spektret. Og jeg synes, det er rigtig spændende at hjælpe dem alle sammen.
 
De udfordringer, det giver at arbejde i så omskiftelig en hverdag, stiller samtidig særlige krav til kollegaskab og godt arbejdsmiljø, og det er hele den tværfaglige personalegruppe opmærksomme på hver dag, fortæller Annika:
 
 - Jeg synes, vi er meget i øjenhøjde. Vi snakker ufatteligt meget sammen og reflekterer og sparrer med hinanden omkring alting. Det er vigtigt for, at vi ved, hvor vi har hinanden. Vi er et kæmpestort hus, og vi er bare gode sammen alle sammen.
 
Annika er også klar over, at det høje tempo i en akutmodtagelse ikke er noget for alle. Hun synes alligevel, man skylder sig selv at prøve af, om psykiatrien er noget for en:
 
- De psykiatriske patienter har behov for hjælp lige så meget som somatiske patienter. Og der er muligheder nok i psykiatrien og forskellige hverdage afhængigt af, om man fx arbejder med akutte eller indlagte patienter.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor