​​​​​​​

Psykiatriens filmfestival: 3 film, foredrag og debatter, du ikke må gå glip af

​​Tre skarpe anbefalinger til film, foredrag og paneldiskussioner til psykiatriens egen filmestivel Don't Fear the Weird,  der bliver skudt i gang tirsdag den 4. oktober i Cinemateket.

Vent...

Vi har bedt festivalleder Caroline Osander give dig tre bud på, hvad du ikke må misse til filmefestivale Don't Fear the Weird.

- ​​​Det er jo en næsten umulig opgave, fordi der er så meget godt! Så lov mig at tjekke hele programmet ud, og husk, at alle talks er gratis.  MEN her er mine tre bud:


1.  Kortfilm: 'Overvindelsen' og 'Fejringen'​

Til premieren den 4. oktober er der mulighed for at stille spørgsmål til de medvirkende.

​- Den ene handler om 42-årige Dy, der skal holde den fest, hun aldrig fik, da hun blev 30, fordi hun var for syg. Den anden handler om Clara, der skal til sin afsluttende eksamen som sygeplejerske, mens hun har svært ved at holde orden i sin nye lejlighed.  Filmene er et must, fordi det er film, du ikke får andre steder. De er produceret til festivalen i samarbejde med Outsideren og indfanger nogle af de kampe, som mennesker med psykisk sygdom overkommer. Filmene hylder nuancerne – ligesom festivalen. 

Læs mere om filmene 

Se event på Facebook​
2.  Talk: 'De opfører sig pænt, men de har det ikke særlig godt' 

Med Søren Østergaard, Ph.d. og leder af Center for Ungdomsstudier, om danske unges mistrivsel.​

- Jeg anbefaler denne talk, fordi Søren er en formidabel formidler af et svært og højaktuelt emne, vi alle kan blive klogere på.

Læs mere om foredraget​

Se event på Facebook​
3.  Film: 'Daughters

En dokumentar, der sætter spot på tre​ søstre, der mister deres mor til selvmord. Efterfølgende paneldiskussion om selvmord, selvmordstanker, og hvordan vi som samfund taler om det. Ledet af journalist Iben Maria​ Zeuthen​.

- Panelsnakken bagefter tænker jeg bliver helt særlig, fordi den deler så forskellige perspektiver på selvmord – både at miste til selvmord, men også at have regelmæssige selvmordstanker - og kommer hele vejen rundt om et sårbart emne.

Læs mere om filmen

Se event på FacebookRedaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor