​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Sådan kommer du igang

Der kan være mange årsager til, at du har svært ved at komme i gang med at udforske dine kunstneriske sider 

Udtryk dig for din egen skyld

Der findes myter om, at man bliver en stor kunstner, hvis man har en psykisk lidelse, eller at lidelsen er nødvendig for at lave kunst. Sådan forholder det sig ikke. Du behøver heller ikke at være teknisk dygtig for at lave kunst, ligesom din psykiske tilstand ikke er en forudsætning for at lave kunst. 

Du kan finde inspiration i dine oplevelser med psykisk sårbarhed, men i bund og grund handler kunst om at udtrykke dig for din egen skyld, og ikke for at præstere noget særligt eller imponere omverdenen. 

Start i dit eget tempo

Hvordan starter du med at udforske din kunstneriske side, hvis du har svært ved at være sammen med andre mennesker, eller er usikker på, hvordan du skal udtrykke dig? 

Du kan fx sidde derhjemme og se på videoer på YouTube eller andre steder om den kunst, som kan inspirere dig til at udforske kunsten mere. Ellers at kaste dig ud i dine egne forsøg.

Måske kan du også samle mod og besøge steder for kunstnerisk udfoldelse i Københavnsområdet, som henvender sig til psykisk sårbare og opdage, at det ikke er så farligt? 


Redaktør