​​​​​​​

Tilbud om motion og træning i fællesskab med andre

​Der findes flere gode tilbud i Region Hovedstaden, hvis du vil i gang med at dyrke motion i fællesskab med andre. 

Når motion bliver et fællesskab

Et træningsfællesskab kan hjælpe med at fastholde din fysiske aktivitet, fordi du bliver indlemmet i et fællesskab.

Hvis du træner sammen med andre, kan der også være ting udover træningen, der trækker. Fx snakkene og hyggen, der opstår i forbindelse med og efter træning. 

Det vigtigste er, at det træningsfællesskab, du bliver en del af, føles trygt for dig, at du har mulighed for at tage nogen, du kender med, og at det foregår på et niveau, som du føler passer til dig.

T​ræningsfællesskaber ​​med andre med psykisk sårbarhed


Nogle gange er det rart at være sammen me​d nogen, der kæmper med de samme ting som en selv. 

​​Skjold-brødrene - Fodbold med et tw​ist

Per Henrik Lings Allé 10
2100 København Ø.
Kontakt: (Niels) 2149 1614

Fodbold med et twist er et projekt, hvor vi ønsker at udvikle og afprøve et nyt aktivitets- og læringstilbud med fodbold og recovery-undervisning som omdrejningspunktet. Tilbuddet er for patienter/borgere med psykisk sårbarhed og er et samarbejde mellem civilsamfund, region og kommune. Hver tirsdag eftermiddag kl. 15 - 17 hos fodboldklubben BK Skjold på Østerbro.

Gå til hjemmeside​​


​​MotionsCaféen som første trædesten væk fra psykiatrisk indlæggelse

Håb i Psykiatrien er et socialt fællesskab med motion og sund frokost med deltagelse af medmennesker med svær psykisk lidelse primært fra psykiatrien på Frederiksberg, Vanløse og Gladsaxe.

MotionsCaféen er et motionsfællesskab, der skaber dokumenterbare positive forandringer for mennesker med svære psykiske lidelser.​

Læs mere om Motionscafeen og Håb i Psykiatrien her

​​Idrætsforeni​ngen Kæmp​​erne

På 1. salen i værestedet Det Gule Hus - en del af Askovfondens Socialpsykiatri (ASPA).
Kapelvej 55, 1. sal
2200 København N.

​Idrætsforeningen Kæmperne af 1998 (forkortet IFK98) er en idrætsforening, som primært henvender sig til mennesker med psykiske og/eller sociale udfordringer eller sårbarheder. Medarbejdere, pårørende og venner må også gerne deltage i foreningens aktiviteter. Alle er velkomne. Træffetid for personlig henvendelse: tirsdag og onsdag kl. 13.30-15.30.

Gå til hjemmeside

 Gå-gruppe

Birkedommervej 43
2400 København NV. 

Hver mandag kl. 13 er vi en lille gruppe der går en tur der varer 1-2 time.

Gå-gruppen mødes i kulturhuset på Birkedommervej 43. Turen går igennem kirsebæralleen på Bispebjerg kirkegård og ned til mosen hvor vi holder en lille pause hvor man kan nyde en medbragt klemme og en tår til tørsten. Derefter går vi lige så stille og roligt tilbage igen.​​

Gå grup​pe

Griffenfeldsgade 46
2200 København N
Kontakt: (Morten) 2399 3833

https://centernorrebro.kk.dk/artikel/akuttilbuddet-i-griffenfeldsgade

Nogle gange er det bare rart at have nogen at gå tur sammen med, hvor man kan tale om løst og fast, eller bare nyde samværet med andre.
Vi vil derfor rigtig gerne invitere dig med på en lille gåtur tirsdage mellem 13- 14.

Kompass​​et

Sundbygårdsvej 1
2300 København S​
Tlf: 4049 3247

Københavns Kommune har en række aktivitets- og samværstilbud til borgere med psykisk sårbarhed og/eller sindslidelse. Kompasset i Center Amager er et af disse steder. Sundhed for Dig er et sammenhængende forløb med fysisk træning, viden om ernæring og forskellige temaer. Alt sammen faktorer, som skal hjælpe på såvel det psykiske som det fysiske velvære.

Gå til hjemmeside
Redaktør