​​

Tidligere udstillinger

Råkunst nr. 17: TRYG - af Naomi Gaspar

 


Projekt Råkunst har den store fornøjelse at præsentere TRYG, en udstilling med grafiske værker af Naomi Gaspar.

Værkerne undersøger mulighederne i de grafiske medier linoleumstryk og monotypier. 

Monotypierne er primært selvportrætter og landskaber og befinder sig stilmæssigt et sted mellem det figurative og det abstrakte. 

Linoliumstrykkene arbejder med forskellige perspektiver og det monokrome udtryk, hvor der leges med at skabe dybde og lave skygger med ghostprint. Værkerne har ligesom monotypierne elementer af både det figurative og abstrakte.

Det fysiske arbejde med trykkene – at snitte i linoleummet, påføre farven og at eksperimentere med flere oplag gør den kreative proces meget håndgribelig og taktil. Samtidig er der plads til at arbejde intuitivt, som er tydeligt i værkernes skæve linjer, legende farvekombinationer og mange frit associerende motiver. ​

Se eksempler på Naomis værker i folderen herunder:

TRYG.pdf


Råkunst nr. 16: Ina Meisling Jensen - Dragter & Dukker

 

De flittige hænder bag denne udstilling sidder på Ina Meisling Jensen. Med imponerende kunnen og tålmodighed genskaber hun historiske dragter i miniature til de porcelænsfigurer hun enten selv laver eller opkøber på loppemarkeder i Danmark og Sverige.

Dukkerne er beklædt fra inderst til yderst. Der er kniplede sjaler, underklæder i hør, kjoledragter i uld, bomuld og silke, lædersko og intrikate små knapper og kyser.

Dragterne er muligvis udtryk for en vis nostalgi i deres reference til svundne epoker langt fra vores med fastfashion og masseproduktion, men de er samtidig et passioneret udtryk for glæden ved at skabe og bringe skønheden og det fine håndværk frem.​

Brochure


Råkunst nr. 15: Malte Fisker - Black Brush Imprints​ 

Malte Fisker - Black Brush Imprints

Malte Fisker er en maler der maler sorte prikker. Stille, meditativt og repeterende. Efter at have studeret kinesisk kunst og filosofi, er værkerne et forsøg på at tømme sindet for tanker i skabelsesprocessen. Værkerne er meditative for kunstneren i processen og for beskueren i øjeblikket og kræver derfor koncentreret deltagelse fra begge parter. Med inspiration fra kunstnere som Robert Ryman, Morandi og Josef Albers, er gentagelsen et centralt koncept og det spirituelle aspekt iboende i billederne. Som kunstneren selv forklarer: “Det der interesserer mig er at ingen prik er identisk, der vil altid være en lille variation, afhængigt af mængden af pigment påført og af presset på penslen. Et værk leder til det næste og er alle del af en større forståelse”.​​


Råkunst nr. 14: Råkunst 14.png


​Råkunst nr. 13: "Midlertidigt ophængt: Titler på bøger jeg aldrig får skrevet​"


Hent k​ataloget her!​

Råkunst nr. 12: "Udtryk for opbygning og nedbrydning" af Søren Bisper

18. juni - 22. oktober 2021


Hent k​ataloget her!​


Råkunst nr. 11: "Face the face" af Christa Boni

29. januar - 23. april 2021


Hent k​ataloget her!


Råkunst nr. 10: Øssur Johannesen

16. oktober 2020 - 17. januar 2021


Hent k​ataloget her!


Råkunst nr. 9: "Indtryk/Udtryk" af Ingvar Sodabark

5,juni - 27. september 2020


Hent k​ataloget her!


Råkunst nr. 8: Stine Larsen

7. februar - 31. maj 2020


Hent k​ataloget her!


Råkunst nr. 7: Martin Mølgaard Jensens »Alt er godt!«

06.09.19 - 03.01.20


​Hent k​ataloget her!


Råkunst nr. 6: Palimpsest, pap og papir


Hent kataloget her!

_____________________________________________________________


Hent kataloget her!

_____________________________________________________________

ÅRETS JULETRÆ

juletræ 2018.JPG

Udsmykningen af ÅRETS JULETRÆ 2018 tilfaldt i år centrets PROJEKT RÅKUNST. Pynten er dels lavet af mennesker, som op til denne julemåned har været indlagt på de forskellige afdelinger, og dels er der blevet genbrugt pynt fra sidste år.

PCA og PROJEKT RÅKUNST er stolte af, på ÅRETS JULETRÆ, at kunne præsentere bl.a. fugle lavet af gamle kartotekskort fundet i kælderen, grønne julekugler fra en ødelagt kugledyne, Sweet Dublin-kræmmehuse, en recovery-stige, stjerner og hjerter, Kims musetrappe samt ikke mindst Rs guirlande, som dog har haft svært ved at holde sammen på sig selv og også er sprunget lidt over i et andet træ. Og pigtrådsstjernekorset af den retspsykiatriske kunstner Nikolaj Brie Petersen.

Med dette råpyntede juletræ skal fra alle os til alle jer lyde ønsket om en rigtig glædelig jul.

_____________________________________________________________


Øssur Johannesen_Poster 2.png

Råkunst nr. 4: Øssur Johannesen

28.09.18 - 28.12.18 


Alle er velkomne.

Hent udstillingsfolderen her

_____________________________________________________________


Råkunst nr. 3: ”Lunas univers”

Fredag den 4. maj kl. 13 er der fernisering for Råkunst nr. 3 – ”Lunas univers”. Der vil som sædvanlig blive serveret saft og kiks, Luna vil sige et par ord, og der vil måske også være et musikalsk indslag. 

Alle er velkomne.

Hent udstillingsfolderen her

_____________________________________________________________


Råkunst nr. 2: Journals

26. jan - 2. maj 2018

Se udstillingsfolder her

_____________________________________________________________Årets juletræ 2017.png


Råkunst nr. 1 : Værker fra B

15. sept. – 17. dec. 2017
Som man også ser liv blomstre op gennem asfalt, hænger der nu her 40 råkunstværker, som alle er blevet til på det lukkede B-værksted. Dette er Projekt Råkunsts første udstilling.


Fredag den 15. sept. kl. 13 er der fernisering med tale, saft og kiks på Digevej 110, 2300 København S.


Torsdag d. 29. juni

Torsdag den 29. juni kl. 13 afsløres maleriet HÅBET, som er lavet til Psykiatrisk Center Amagers Projekt Råkunst af Nikolaj Brie Petersen. Nikolaj har selv været bruger af (rets)psykiatrien i 30 år, og imellem sine 2017-udstillinger STUEREN på Psykiatrisk Center Skt. Hans og NORDISK SYMPOSION FOR RETSPSYKIATRI på Hotel Marienlyst fandt han lejlighed til at lave dette værk til os.

Afsløringen den 29. juli vil finde sted i rummet på mellemgangen mellem Centrets B- og A-søjler (FG 1.01). Centerledelsen vil være til stede, og der vil i anledningen bliver budt på et par få, velvalgte ord samt saft, kiks og ønsker om en god sommer for alle.

Vel mødt. 


Redaktør