Bispebjerg-byggeri fylder et år

​Det er nu et år siden, det første spadestik blev taget til de nye rammer for psykiatrien på Bispebjerg. Line Duelund Nielsen, centerchef for Psykatrisk Center København, glæder sig over, at det hver dag bliver mere tydeligt, hvordan den nye bygning vil gøre en forskel for patienter, medarbejdere og pårørende.

Vent...

​Covid-19 tog det planlagte rejsegilde. Men det har ikke taget forventningens glæde fra Line Duelund Nielsen, centerchef på Psykiatrisk Center København.

Fra sit kontor på fjerde sal på Bispebjerg glæder hun sig dagligt over at se nybyggeriet tage form. 

Hvor der før var en mudret byggeplads, står der nu - et år efter det første spadestik - et færdigt råhus med store, åbne vinduespartier, der skal give lys, luft og udsyn til de første 74 patienter, der flytter ind i l2022.

- Man har jo nærmest kunnet se det vokse fra dag til dag. Jeg pendler lidt rundt mellem vores forskellige matrikler i København, og hver gang jeg kommer tilbage på Bispebjerg, er der sket noget nyt, siger Line Duelund Nielsen.

Sammenhængende patientforløb

Psykiatrisk Center København, der er regionens største psykiatriske center med over 1200 ansatte, har i dag afdelinger på forskellige matrikler på Rigshospitalet, Frederiksberg, Bispebjerg og i Gentofte og ambulatorier rundt om i byen. Derfor har der længe været ønske om at få samlet døgnafsnit og en del af ambulatorierne på samme matrikel og give patienterne adgang til så mange specialer som muligt og et mere sammenhængende behandlingsforløb.

Desuden bliver størstedelen af forskningen samlet, så ny viden hurtigt kan blive omsat til praksis til gavn for patienterne.

- Oven i det glæder vi os over, at det bliver akkurat det smukke og åbne byggeri, som vi har håbet på, og nu kan vi næsten ikke vente med at indtage huset, siger Line Duelund Nielsen.


Der var gummistøvler på, da centerchef Line Duelund Nielsen, direktør i Region Hovedstadens Psykiatri Martin Lund og regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen stak spaden i jorden på byggegrunden på Bispebjerg. for godt et år siden. Nu er der skudt et nyt byggeri op.

Nye rammer, flere muligheder for aktiviteter

Den første bygning, der kommer til at stå færdig, rummer akutmodtagelse og fire sengeafsnit. Alle får egen patientstue med eget bad og toilet, og værelserne er placeret omkring en grøn gårdhave, der giver sengeafsnittet en overskuelig og hjemlig skala.

- Vi glæder os sådan til at flytte ind i rammer, der er bygget til en moderne psykiatri, for vi ved, at omgivelserne i sig selv kan være helende og bidrage til patienternes behandling og recovery-proces. Det er helt afgørende, at patienterne får let adgang til de små haverum. Udover enestuerne er det nok den allerstørste gevinst for de af vores patienter, som ellers ikke har mulighed for at komme uden for matriklen, siger Line Duelund Nielsen.

Desuden får hvert afsnit eget sanse- og multirum lige ved hånden, så det bliver lettere at lave aktiviteter som yoga, sang, kreative aktiviteter og fysisk træning på patienternes præmisser, når lysten og behovet er der.


Sådan så byggepladsen ud i januar 2020.

Medarbejdere involveres

Frem til indflytningen er der sat gang i et grundigt stykke forberedelsesarbejde, som skal klæde medarbejdere, patienter og pårørende på til de mange forandringer, det nye byggeri medfører. Blandt andet med workshops, hvor de fremtidige patientforløb og arbejdsgange skal udvikles og trænes før indflytningen.

- Her kommer vi selvfølgelig til at involvere både patienter, ledere og medarbejderne, for det er dem, der har vigtig viden om, hvad der fungerer i hverdagen, siger Line Duelund Nielsen.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor