Råhuset klædt varmt på til vinter

​Facaden på den nye psykiatribygning på Bispebjerg er ved at være lukket og klar til vinterens regn og kulde.

Vent...

​Det er koldt derude. Men heldigvis er den nye bygning til Psykiatrisk Center København på Bispebjerg godt rustet mod våde blade, regn og minusgrader.

Facaden på råhuset er nu næsten lukket af, og det betyder, at man kan tænde for den midlertidige fjernvarme, og huset kan holde fugt og kulde ude.

Ryk-ind af murere

Lukningen betyder også et farvel til de cirka 35 betonfolk på byggepladsen, der har stået for selve opførelsen af bygningen. I stedet er der rykket murere ind, som er godt i gang med at mure facaden op. De er foreløbig nået til parterre-planet – det, mange måske vil opfatte som stueetagen – hvor hovedindgangen til akutmodtagelsen også er placeret.

Murerarbejdet er efter planen færdig i starten af det nye år og baner vej for, at facaden kan beklædes til foråret.

Dele af ydermurene vil fremstå i murværk, mens andre facadepartier beklædes med lette facadeelementer i eloxeret aluminium og glas.

Som kronen på værket kommer herefter solcellerne på taget, der skal sikre overholdelsen af 2020-energiniveauet.


Hovedindgang: Facaden på byggeriet er så godt som lukket. Bygningens karnapper forventes at blive monteret i uge 49. Foreløbigt er de dækket til, så de kan modstå vejr og vind.

Taget midlertidigt lukket af

På den øverste del af byggeriet er der endnu ikke lavet såkaldt 'varmt' (isoleret) tag, så her er der lagt en undertagsmembranen, der holder regnvandet ude. 

Derudover er der lavet såkaldte afvandingshuller, der kan lede vandet væk, så byggegrunden bliver holdt tør. Man forventer, at den endelige isolering af taget er på plads i starten af december, hvorefter støbningen af undergulvet kan gå i gang.


Medarbejdere fra Region Hovedstadens Psykiatri på rundvisning i det nye byggeri. Her står de i stueplanet i det kommende personalerum.

Montering af karnapper på vej

De små vindueskarnapper, der hører til hver patientstue, mangler stadig at blive monteret og forventes at være klar i starten af december.

Byggeleder Michael Norup Hansen er overordnet tilfreds med fremdriften på byggeriet.

- Håndværkerne knokler godt på, og overordnet går det efter planen. Det er endnu en vigtig milepæl, at råhuset nu er klar til at stå imod koldere tider, siger han.

 

Den psykiatriske akutmodtagelse får sit eget indendørs parkerings-område, hvor ambulancer, politi, patienter og pårørende kan komme direkte ind i bygningen.

Om Ny Psykiatri Bispebjerg

Målet med opførelsen af Ny Psykiatri Bispebjerg er at skabe trygge og moderne rammer for patienter, pårørende og medarbejdere på Psykiatrisk Center København. Byggeriet tager afsæt i tanken om helende arkitektur, hvor forskellige former for lys, behagelig akustik og naturlige elementer skaber optimale rammer for psykiatrisk behandling og dermed for patienternes muligheder for at komme sig.
Første fase af byggeriet er planlagt til at stå færdig i 2022.

 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor