​Sådan ser Ny psykiatri Bispebjerg ud i februar 2021 - godt et år efter første spadestik. På taget er der ved at blive lagt solceller, der skal levere strøm til bygningen. Dronefoto: Martin Budig

Tag og ydermure næsten klar – håndværkerne har travlt indenfor

Taget på den nye psykiatribygning er færdigt, så der nu kan blive monteret solcelleanlæg. Indenfor er gulvene ved at blive støbt, etage for etage.

Vent...

​Det er kun godt et år siden, det første spadestik blev taget den 29. januar 2020.

Men den nye psykiatribygning på Psykiatrisk Center København på Bispebjerg begynder allerede at ligne et færdigt hus, der er klar til at tage imod de første 74 patienter i 2022.

Udvendigt bliver de murede facader færdige i marts. Mellem dem kommer der lette facadepartier beklædt med bronzefarvet aluminium, som lukningsentreprenøren derpå går i gang med at sætte op. 

Det meste strøm kommer fra solceller

Taget er i det store og hele færdigt, så man nu kan montere det solcelleanlæg, der kommer til at dække store dele af tagfladerne. Anlægget kommer til at levere en stor del af bygningens strømforbrug og er samtidig med til, at byggeriet lever op til de nye, skrappe energikrav.

Foran den kommende hovedindgang går terrænentreprenøren Hoffmann i løbet af foråret i gang med at anlægge det såkaldte 'Psykiatritorv', der forbinder nybyggeriet med de kommende ambulatorier. De bliver placeret overfor i Lersøkompleksets bygning 61 og 62, som bliver renoveret.


Teknikfagene har travlt

Er der travlt ude, er der til gengæld rigtigt gang i den indenfor, hvor entreprenøren Elindco nu er blevet færdige med at støbe gulve i parterre-etagen (det, der ligner stueetagen). De er straks gået videre med etagen over. 

Det tager cirka en måned for hver etage, da der først bliver lagt en let skumbeton, som derpå skal hærde i to uger, inden topbelægningen af flydemørtel kan komme på. Denne skal så hærde i fem dage, inden de øvrige entreprenører kan komme til.

De er til gengæld i fuld gang på parterre-etagen, hvor teknikfagene i første omgang trækker installationsføringer i lofterne. De store ventilationsenheder er for længst på plads, og nu føres ventilationskanaler og el rundt i byggeriet, sideløbende med, at tømrerne er beyndt at montere lofterne.


Efterfølgende går elektrikere og vvs'ere i gang med installationer til lys i sengestuer, personale- og fællesområder. Også det sker i tæt samspil med tømrerne, der opsætter de lette vægge  (de vægge, der opføres i andre materialer end beton.) 

Tømrerne er også i gang i kælderetagen, hvor den opvarmede del skal isoleres mod p-kælderen.

Coronasikker byggeplads

På grund af covid-19 blev det planlagte rejsegilde aflyst, men ellers har corona-epidemien ikke i nævneværdig grad påvirket byggepladsen, fortæller byggeleder Michael Norup.

- En coronasikker byggeplads har hele vejen igennem haft førsteprioritet, og vi har ikke haft coronasmittetilfælde af betydning på pladsen. Arbejdstilsynet kommer hyppigt på besøg, og Region Hovedstaden passer også godt på os . Vi har blandt andet haft besøg af et mobilt testcenter, så alle kunne blive testet, siger Michael Norup.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor