​​​​

Kvinder og seksuelle tanker om børn: Solveigs historie

​Også kvinder kan have seksuelle fantasier om børn. Det bliver der bare aldrig talt om. Kvinder med seksuelle tanker om børn er ofte ensomme med deres tanker.

​Også kvinder kan have seksuelle fantasier om børn. Det bliver der bare aldrig talt om, fordi tanken om, at kvinder kan være seksuelt aggressive eller udnyttende, står i modsætning til samfundets almindelige opfattelse af kønsrollerne. Kvinder med seksuelle tanker om børn er ofte ensomme med deres tanker.

Nogle kvinder opbygger et tæt følelsesmæssigt forhold til en helt ung dreng eller pige. Kvinden oplever selv, at forholdet er ligeværdigt og hun involverer den unge i sex. Begge parter kalder måske relationen for et "kærlighedsforhold", hvor den ældre kvinde er "lærer". Kvinder ser ikke, at drengen eller pigen ikke er følelsesmæssigt parat til det seksuelle forhold, som kvinden ønsker.

Nogle helt unge teenagepiger forgriber sig på små børn, når de arbejder som barnepiger. De har problemer med at kontrollere deres følelser, fordi de er vokset op i familier, hvor de er blevet svigtet og ikke har fået omsorg. Måske er det ikke planlagt – men mere en pludselig ide. 

Ring anonymt og få hjælp og rådgivning hos Bryd Cirklens telefonrådgivning

Solveigs historie ​- Hun tog sig af venindens søn

Solveig var født med et mindre misdannelse, blev mobbet meget gennem skoletiden og fagligt var hun ikke i den bedste ende af klassen. Hun følte sig meget alene i barndommen, og da forældrene havde et alkoholproblem, var det ikke muligt for hende at få megen støtte derfra. Som voksen havde hun svært ved at klare sig på arbejdsmarkedet, og det endte med, at hun blev førtidspensioneret, da hun var 40 år. Et par år efter blev hun gift.

Solveig havde en veninde, som hun havde kendt gennem en del år. Denne veninde havde i perioder svært ved at tage sig af sin søn, Emil, som hun nu var alene med. Siden Emil var lille, havde Solveig i perioder taget sig af ham. Emil havde mange problemer både i skolen og med jævnaldrende.

Da Solveig var midt i fyrrene, var Emil ved at blive teenager. Han begyndte at interessere sig meget for sex og talte meget om det. Solveig oplevede det, som om han plagede hende om, at vise ham, hvordan man gør. Det endte med, at hun flere gange gik ind i soveværelset med drengen, for i starten at vise ham hvordan en kvinde ser ud, men efterhånden blev det til egentlig samleje. Da var Emil 13-14 år.

Emil blev tiltagende voldelig og truende både overfor Solveig og overfor andre. Han blev henvist til skolepsykolog, og dér fortalte han om overgrebene. 

Kilde: Sexologisk Klinik, Region Hovedstadens Psykiatri.
Redaktør